Био магазин "Хармония" гр. Добрич предлага на вашето внимание богат асортимент от био продукти.

Lava Erde – изключителни продукти за тяло, лице, коса

В два от продуктите на LOGONA списъкът на съставките е много кратък. В кафявия прах от серията LavaErde има само едно единствено вещество: хекторит (Hectorite), а в белия прах две: каолин (Kaolin) и монтморилонит (Montmorilonite). И нищо повече.

Тези три природни средства обаче вършат работа като за тридесетина.

Расулът (хекторит) и каолинът са природни глини, представляващи много лека, непенеща се алтернатива на конвенционалните сапуни и шампоани. Расулът е минерал, добиван в Атласките планини (Мароко), известен от векове като средство за лична хигиена – тяло и коса. Каолинът е бял, изключително фин минерал, несъдържащ желязо, с доста находища по света. Името му произтича от китайската област Гао-линг, където е приложен и описан за първи път.

Каолинът има доста търговски приложения, но като средство за лична хигиена е най-малко познат. Минералните измиващи козметични продукти действат по различен начин. Сапуните и шампоаните чистят чрез намаляване на повърхностното напрежение на водата, като така по-лесно измива мазнините и замърсяванията. Расулът и каолинът действат различно: смесени с вода, фините им частици образуват гелна текстура с огромен абсорбционен капацитет. Гелът притегля частиците на мръсотията, като попивателна и и след това се изплаква с вода. При измиване с минералните почистващи смеси на ЛОГОНА, никога не отмиват прекалено много от естествената мазнина на кожата и косата ви, както това често става при агресивните сапуни и шампоани, нито пък разрушават киселинната мантия на кожата или пък дразнят кожните жлези.инствено вещество.

Как може да използвате глината:

  1. За измиване на косата: смесете 3-6 супени лъжици глина в двойно количество топла вода. Оставете сместа да набъбне, след което нанесете на мокра коса и масажирайте. Оставете 10 минути и изплакнете обилно с вода.
  2. За почистване на лице и тяло: може да използвате глината като пилинг или скраб за лице и тяло. За целта смесете малко количество глина и вода в длан и масажирайте лицето и/или тялото, след което изплакнете обилно с вода.
  3. Може да използвате глината и като маска за лице. Смесете 1-2 супени лъжици с топла вода до получаване на хомогенна смес. Нанесете върху добре почистено лице. Оставете маската 10-15 мин., след което изплакнете обилно с вода.

Най-доброто средство за измиване на косата преди боядисване с боите на LOGONA e глината от LavaErde.

Lava – лава, Еrde – земя. Може да го преведем и като прах от лава. И този прах върши толкова много неща – за почистване, за измиване, за подхранване. На косата, на лицето, на тялото.

А знаете ли, че жените от Мароко, които редовно се мият с прах от лава, нямат целулит?

Източник: Армина
Автор:  Светла Николова

Изработен от Тео Медиа