Био магазин "Хармония" гр. Добрич предлага на вашето внимание богат асортимент от био продукти.
Flоradix Билкова кръв – Билково – плодов еликсир с желязо.

Flоradix Билкова кръв – Билково – плодов еликсир с желязо.

  Уморени ли сте? Повечето хора биха отговори...

Виж още
БИО СЛЪНЦЕЗАЩИТА

БИО СЛЪНЦЕЗАЩИТА

Лятото е в разгара си и отново на дневен ред е въп...

Виж още
КОЯ КОЗМЕТИКА Е БИО?

КОЯ КОЗМЕТИКА Е БИО?

  Колко природа всъщност се крие вътре, когат...

Виж още
Нови продукти на Aries

Нови продукти на Aries

Комари Стоп – масло против комари 100% натур...

Виж още

Екзотични чайове “Форсайт” с уникални лечебни свойства

 

ЧАЙ “СТЕВИЯ”

Стевията е уникално и рядко растение, срещащо се в Южна Америка. Чаят има натурална, природна сладост и е много ползен за ежедневна употреба.

Листата от стевия съдържат стевиозиди, глюкозиди, пектини, витамини, 17 различни аминокиселини, микроелементи, антиоксиданти.

Стевията оказва общо тонизиращо действие, възстановява силите след нервно и физическо изтощение и намалява процесите на стареене. Тя е незаменимо средство за болните от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет.

Многобройни изследвания доказват, че при редовно използване на стевия се намалява съдържанието на захар, радионуклеиди и холестерол в организма, подобряват се регенерацията на клетките и коагулацията на кръвта, укрепват се кръвоносните съдове и се нормализира кръвното налягане.

 

ЧАЙ „МАТЕ”

Матето е изключително популярна напитка в Южна Америка. Кофеинът в него е свързан с танина и се усвоява от организма постепенно. Затова и напитката има дълготраен тонизиращ ефект, доста по-продължителен, отколкото при кафето.

Матето действа като мек стимулатор на физическата и психическата активност на човека; подобрява дейността на храносмилателната и отделителната система (използва се като леко слабително, препоръчвано при хроничен запек, и мек диуретик, който не претоварва бъбреците); нормализира кръвното налягане (понижава артериалното налягане) и разширява съдовете.

 

ЧАЙ „ПЕЧЕНО МАТЕ”

Новият вариант на YERBA MATE. Листата се пекат леко, докато потъмнеят и развият богат аромат на печенето. Този чай се оказва идеален заместител на кафето. Съдържат витамини (А, В1, В2, С и Е), минерални соли, 15 аминокиселини, кофеин и високо ниво антиоксиданти.

Матето действа като мек стимулатор на физическата и психическата активност на човека; подобрява дейноста на храносмилателната и отделетелната система (използва се като леко слабително, препоръчвано при хроничен запек, и мек диуретик, който не претоварва бъбреците); нормализира кръвното налягане (понижава артериалното налягане) и разширява съдовете.

ЧАЙ „КАТУАБА”

Родината на катуабата са тропичните дъждовни гори на Южна Америка. Кората на катуаба съдържа много елементи и минерали, преди всичко магнезий, калий и калций в равни части.

Чаят от катуаба е стимулант със свойствата на афродизиак, използва се при сексуална немощ (импотентност), за да повдигане на либидото, при много видове неврози, нервно и физическо изтощение, при неврастения, включително безсъние, хронична умора, при хипохондрия, болки свързани с централната нервна система, за подсилване на паметта, ефективно се бори сруще Алцхаймер и старческа деменция – той е тоник за тялото. В съвремието настройката освен като афродизиак се използва при различни състояния на депресия, умора, за въздействие върху централната нервна система и др.

 

ЧАЙ „КОТЕШКИ НОКЪТ”

Котешкият нокът е дървовидна лиана растяща в тропическите гори на Централна и Южна Америка. Растението съдържа различни фитохимикали, алкалоиди, тритерпенови съединения, органични киселини, дъбилни вещества, флавоноиди, антиоксиданти.

Котешкият нокът притежава свойството да прочиства токсините от червата, което го превръща в ефикасен лек при болести на дебелото черво и храносмилателната система. Билката помага и на асматиците, тъй като успокоява пристъпите им. Котешкият нокът помага ощи при синузит, диария, главоболие. Билката е също силен имуностимулатор, подпомага при хипертония, тъй като успокоява сърдечния ритъм, подобрява мъжката плодовитост.

Котешкият нокът се смята и за една от най-ефикасните билки при лечение на онкологични заболявания тъй като потиска туморния растеж.

ЧАЙ „РОЙБОС”

Ройбос е растение, което вирее единствено в Южна Африка. Чаят от Ройбос е великолепна освежаваща напитка за целия ден. Ройбос е богат на желязо, калций, мед, калий, манган, флуорид. Съдържа цинк, алфахидрокси киселини и магнезий. В състава на чая влизат микроелементи които имат изключително важно значение за добрата обмяна на веществата. Той е подходящ за хорау кжито имат камъни в бъбреците. Чаят от ройбос служи като здравасловен заместител на кафето.Здравословен, защото не съдържа кофеин, но за сметка на това ободрява. Чаят се препоръчва на хора, които имат проблем със съня, страдат от повишена раздразнителност и чувствителност и имат високо кръвно налягане.

ЧАЙ „ХЪНИБУШ”

Хънибушът е изключително рядко растиние, срещащо се само в планинските части на Източен Кейп (ЮАР). Има изключително приятен аромат на мед и естествено сладък вкус. Чаят от Хънибуш е богат на изофлавони, куместани, лутеолин, флавони и много други биоактивни флавоноиди.

Чаят от Хънибуш съдейства за регулацията на менструалния цикъл при жените и намалява риска от рак на гърдата и матката. Понижава риска от рак на простата при мъжете. Съдейства за поддържането на здравословните нива на холестерола и глюкозата в кръвта. Проявава антимикробни, антивирусни и противогъбични свойства. Намалява риска от запек. Успокоява при стресови ситуации и нервно напрежени, потиска влечението към сладки храни.

 

ЧАЙ „ЛАПАЧО”

Лапачото е червен чай, добит от вътрешната кора на тропическо дърво, виреещо в дъждовните гори между Мексико и Аржентина. Мекият вкус, който напомня на ванилия или карамел, прави лапачото предпочитана напитка за много хора. Съдържа калций, желязо, калий, стронций, барий, йод, бор.

Днес за лапачо е доказано, че действа срещу: Диабет, цистит, екзема, гастрит, левкемия, паркинсон, увеличена простата, псориазис, парадонтоза, кожни заболявания, язва на стомаха, разширени вени, противогъбично, антивирусно, противовъзпалително, антиоксидантно, антибактериално.

Изработен от Тео Медиа