Био магазин "Хармония" гр. Добрич предлага на вашето внимание богат асортимент от био продукти.

Защо био натуралните парфюми са по-добрата алтернатива?

Био натуралната парфюмерия трябва да отговаря на редица задължителни условия съгласно изискванията на международната сертификация за биологично производство.

В състава на био натуралните парфюми трябва да се съдържат минимум 95% натурални съставки като етерични масла, екстракти от цветя, семена, смоли и кори.

В сертификацията е включен списък с всички опасни за здравето продукти от нефтопреработването, синтетични ароматизатори и всякакви подобни съмнителни вещества. С това не се допуска използването на парабени, петрохимикали и други токсични химически вещества. Вложените в производството растителни суровини трябва да са отглеждани и преработени без използването на химически вещества и генетично модифицирани организми. Също така недопустимо е използването на съставки от животински произход, каквито са мускуса и амбрата в синтетичните парфюми.

При производството на био парфюми строго забранени са тестванията върху животни.

Опаковката на био парфюмите трябва да е от екологично безопасен материал и да подлежи на рециклиране с цел запазване на  екоравновесието.

Върху опаковката трябва да присъства символът на една от организациите за международна сертификация за биологично производство като гаранция. Единствено за парфюми, които притежават сертификат за биологично производство може да се гарантира, че имат биологичен произход.

Био натуралните парфюми не са просто средство за благоухание. Посредством терапевтичните свойства на използваните етерични масла и флорални води, натуралните аромати имат силата да въздействат на емоционално, енергийно и физическо ниво.

Всичко това прави био натуралните парфюми по-добрата алтернатива за всеки, който осъзнава и избира здравословния и природосъобразен начин на живот.

 

Автор: Валентина Славова

Изработен от Тео Медиа