Био магазин "Хармония" гр. Добрич предлага на вашето внимание богат асортимент от био продукти.
Flоradix Билкова кръв – Билково – плодов еликсир с желязо.

Flоradix Билкова кръв – Билково – плодов еликсир с желязо.

  Уморени ли сте? Повечето хора биха отговори...

Виж още
БИО СЛЪНЦЕЗАЩИТА

БИО СЛЪНЦЕЗАЩИТА

Лятото е в разгара си и отново на дневен ред е въп...

Виж още
КОЯ КОЗМЕТИКА Е БИО?

КОЯ КОЗМЕТИКА Е БИО?

  Колко природа всъщност се крие вътре, когат...

Виж още
Нови продукти на Aries

Нови продукти на Aries

Комари Стоп – масло против комари 100% натур...

Виж още

Нови продукти на Aries

Aries_maslo_protiv_komari_10ml-350x300Комари Стоп – масло против комари

100% натурални съставки


10 мл

Ние обичаме всички живи същества, включително и комарите. Но признаваме си, че понякога могат да бъдат особено досадни! Сигурно и вас ви дразнят и притесняват. За да ги държим надалеч от нас, без да сме жестоки, намерихме една добра подкрепа от маслото против комари на Aries. Маслото съдържа p-Menthan-3,8 diol, извлечен от натуралното етерично масло на дървото лимонения евкалипт Eucalyptus citriodora. То е вечно зелено, расте бързо и достига на височина 45 м.  Маслото държи комарите далеч от нас до 8 часа след нанасяне. И още нещо: напълно съвместимо е с кожата, охлажда и освежава.

Начин на употреба:
Разредете 10 капки от маслото в 200 мл дестилирана или флорална вода, разклатете добре и напръскайте върху кожата.
Няколко капки от маслото в ъглите на помещенията или в арома лампа ще държат комарите далеч от вас. Идеално за пътуване, излети, туризъм в планината и на море.
Активна съставка: 10.0 г р-ментан-3,8-диол (екстракт от лимонен евкалипт) за 100 гр

Състав: алкохол, ментандиол, масло от жожобаSimmondsia. chinensis, соево масло Glycine soja, екстракт от алое Aloe vera, масло от евкалипт цитриодора Eucalyptus citriodora, витамин Е

Съвети: Да се пази на сухо и прохладно място, далеч от деца. Лесно запалим. При контакт с очите изплакнете обилно с вода и потърсете лекарска помощ. При поглъщане да се потърси медицинска помощ и да се покаже опаковката. Използвайте биоцидите внимателно и винаги четете етикета и информацията за продукта преди употреба.


Сертификат от: ECO control

Произведено в Германия

 

Карта за премахване на кърлежиКарта за премахване на кърлежи

 

Карта за премахване на кърлежи

 

Кърлежите са сериозна заплаха за здравето на хората. Но има много лесен начин да се премахнат, ако някой от тях се е настанил у вас. Картата за премахване на кърлежи на Aries е най-удобното, лесно и евтино средство.  Просто носете картата със себе си винаги при разходка и почивка, на планина или на море. Картата е лека и с удобен джобен размер, подходящ за всяка чанта.

Начин на употреба:
Плъзнете вдлъбнатата част на картата под кърлежа, леко повдигнете предната част на картата така, че кърлежът да се отлепи от кожата. Издърпайте. С по-малката вдлъбнатина на картата също можете да премахнете кърлежи, които все още не са прекалено набъбнали.

Съвет: Можете да се защитите от кърлежите като използвате спрея против кърлежи на Aries! Той ще ви защити от ухапване и ще избегне усложнения и проблеми.
Кърлежите не падат от дърветата! Защитете се от нападенията на кърлежи, които са в тревата, храстите, пасищата, ливадите, в и около животинските ферми с Aries спрей против кърлежи. В удобна опаковка, пасва на всяка чанта и раница.


Произведено в Германия

Aries_Anti-ZeckСпрей против кърлежи 100 мл – защита на кожата от кърлежи

100% натурални съставки

Против кърлежи: Естествен екстракт от лимонен евкалипт Eucalyptus citriodora (Citriodiol®)

Кърлежите не падат от дърветата! Защитете се от нападенията на кърлежи, които са в тревата, храстите, пасищата, ливадите, в и около животинските ферми. В удобна опаковка, пасва на всяка чанта и раница.

Начин на употреба: Напръскайте директно върху кожата и най-вече откритите долни части на тялото. Действа 6 часа след нанасяне – научно е доказано. При спортни дейност, напръскайте отново след 3-4 часа. Не предизвиква кожна реакция. При използване върху текстилни материи, може да се появат петна. За деца под 3 години да се пръскат дрехите, а не директно върху кожата.

Активна съставка:

Eucalyptus citriodora (Citriodiol®)

30,0g/ 100 g (екстракт от лимоново евкалиптово масло)

Разтворител: Вода и алкохол

Съвети: Да се съхранява на място, недостъпно за деца. При поглъщане да се потърси незабавно медицинска помощ и да се покаже опаковката или етикета. Опаковката е под налягане. Да се пази от слънчева светлина и температури над 50°C. Дори и след изпразване на опаковката, не отваряйте насилствено и не изгаряйте. Не пръскайте срещу открит пламък или нагорещен материал. Източник на възпламеняване. Да се пазят очите. Да не се прилага директно върху кожата при деца до 3 години.

Използвайте биоцидите предпазливо. Винаги четете етикета и информацията за продукта преди употреба.

Сертификат от: Eco control

Произведено в Германия

 

 

 

 

 

Етерично масло от Чаено дърво

Етерично масло от Чаено дърво Melaleuca alternfolia, 50 мл 100% натурални съставки

 

Маслото от чаеното дърво често се нарича „лекарски кабинет в бутилка“.

Има толкова много ползи! Всички те са били известни отдавна, но само за местните хора в Австралия. За останалия свят невероятно широкото приложение на маслото от чаено дърво е открито съвсем неотдавна. А след като сте ползвали веднъж маслото, просто няма да искате да живеете без него. А добрата новина е, че въобще не е скъпо в сравнение с другите етерични масла.

Маслото се получава от чаеното дърво. Името му е дадено от моряците капитан Кук, които си правили чай от листата му. По-късно моряците се правели и бира от дървото, както и да пречистват водата с маслото, получено от него. Австралийските войници са го използвали за лекуване на почти всички болести. Не бива да се бърка с чаения храст, от който се получава черен и зелен чай.

Медицинските специализирани издания публикуват резултатите от изследвания за способността на маслото да лекува инфекции, да убива бактерии и гъбички и намалява алергични рекции.

Маслото от чаено дърво има широко приложение. Маслото на Aries има много нисък процент цитронелол (под 4%) и висок дял на терпинен-4-масло и е чист дестилат. Освен това е силен антисептик  и има доказан антивирусен ефект. Особено благоприятно е при лечението на простудни заболявания, херпес, ангина, грип. Подпомага имунната система и има изразен противогъбичен ефект. Помага също при рани, ухапвания, изгаряния, акне и раздразнена кожа след епилация.
На емоционално ниво намалява стреса, сваля напрежението и тревожността и повишава концентрацията и работоспособността.

Състав: 100% Melaleuca alternfolia

Основни съставки на маслото: цинеол, пинен, цимен, терпинен-4-ол.

Терапевтични свойства: Анти-инфекциозно, антивирусно, антибактериално, унищожава паразитните инфекции, прочиства белите дробове и синусите, стимулира имунната система.

Употреба: Използва се за компреси, балсами, масажни масла и промивки срещу всички видове инфекции, вкл. херпес, херпес зостер, кандидоза, млечица при децата, грип, настинка, както и уринарния тракт.
!!! Чаеното дърво НИКОГА не трябва да се пие! Не трябва да се използва при деца под 6 месеца.

20 чудесни начина за използване на масло от чаено дърво

За лечение и здраве

 1. В ароматерапията против акне
 2. При слънчево изгаряне – няколко капки в базово масло като кокосово масло или зехтин. Намажете и оставете 10-15 минути.
 3.  Антибактериално за третиране на напукани пети и ходила, при екзема и инфекции
 4. Антисептично при изгаряния и рани
 5. Антивирусно при грип и настинки. Няколко капки в банята или за инхалация.
 6. Добавете в аромалампа или изпарител за да прочистите белите дробове и запушен нос.
 7. Една капка в шампоана при пърхот и сух скалп.
 8. Една капка в банята ще намали постоянна миризма на тялото.
 9. Третира инфекции на синуса.
 10. Намалява обриви
 11. За третиране на псориазис
 12. За проблемни венци, парадонтоза и лош дъх в устата. Капнете 1 капка върху пастата за зъби или направете разтвор с вода. Жабурете усилено и изплюйте. Не поглъщайте!

За почистване вкъщи

 1. За особено упорити петна добавете 4-5 капки в препарата на AlmaWin за под, баня и за дрехи.
 2. За почистване на силно загорели тенджери, добавете 2-3 капки в препарата за съдове AlmaWin.
 3. За предотвратяване на поява на микроби и бацили на места, които се използват често или от много хора, напръскайте с разтвор на чаено дърво. Тапицерията в колата, коридора в къщи или офиса.
 4. В банята поддържа свежест и чистота
 5. За чисти килими и дамаски вкъщи.

Като репелент

 1. 15 капки в четвърт литър вода ще бъдат достатъчни за отблъскване на насекоми. Взимайте винаги със себе си маслото от чаено дърво по време на къмпинг, туризъм в планината или на плажа на морето.
 2. Напръскайте вашите домашни любимци със спрей, в който сте капнали от маслото на чаеното дърво. Ще ги пази от паразити.

Съвети: Бъдете внимателни с маслото от чаено дърво. Да се използва само разредено с вода или базово масло.То е запалимо. Вредно при поглъщане. Дразни чувствителната кожа. Възможна е сенсибилизация при контакт с кожата. Токсичен за водни организми. Може да причини дългосрочни неблагоприятни последици. Може да причини увреждане на белите дробове при поглъщане. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. Избягвайте изпускане в околната среда. При поглъщане да не се предизвиква повръщане. Потърсете незабавно медицинска помощ и да се покаже опаковката или етикета. Да се съхранява на недостъпни за деца места.

Сертификат от:
Eco control
Произведено в Германия

41-1123-00 Fliegen Weg Spray 50mlСпрей против летящи насекоми 50 мл
100% натурални съставки

Без втечнен газ, с въздух под налягане

Мухите може и да имат своята роля в природата, но понякога могат да бъдат безкрайно досадни за нас, хората! Решете проблема с мухите и други летящи насекоми, като например комари с помощта на спрея на Aries. Лавандинновото масло в спрея отблъсква неприятелите и е безвредно за човека.

Начин на употреба: Напръскайте със спрея завесите и други повърхности, върху които кацат насекомите.  Готов за употреба разтвор. Идеално при пътуване, къмпинг, планина и море.

Внимание: Някои съставки оставят петна върху платовете, затова нахпръскайте първоначално на незабелижимо място и проверете.

 

Активна съставка: масло от лавандин (Lavandula x intermedia)1.5 мл / 100 мл


Съвети и упътване
: Да се пази далече от достъп на деца. Опаковката е под налягане. Да се пази от слънчева светлина и температури над 50°C. Дори и след привършване на опаковката, не отваряйте насилствено и не изгаряйте. Съдържа масло от лавандин и етанол. Дразни кожата. Вреден за водни организми. Може да причини дълготрайни неблагоприятни ефекти. Да се избягва контакт с кожата. При поглъщане да не се предизвиква повръщане. Потърсете незабавно медицинска помощ и да се покаже опаковката или етикета. Не изхвърляйте в общите контейнери за смет.

Сертификат от: Eco control
Произведено в Германия

 

 

 

 

 

 

 

-silva-ленти-капан-против-летящи-насекоми-за-прозорец-6-бр-ariesSILVA Ленти-капан против летящи насекоми за прозорец 6 бр.

 

Някои научни открития са плод на така наречените случайности. Според нас няма случайни неща, а просто човек открива нещо не с конкретна цел. Нещо си работи, и хоп, му светва лампичка за нещо ново. Така се е случило и с капана за насекоми. Създателят на SILVA опаковал зеленчуци в градината, забелязва, че върху лепилото на чувалите, в които пълнел стоката, се залепват разни мушички. И така дошла идеята: капан за мухи и други летящи. Лентите на капана са намазани с патентованото лепило SILVA, което улавя мухи и други насекоми. Лентите са дискретни и могат да бъдат сложени например на прозореца сред цветята, за да не се виждат. 1 лента има действие около 6-8 седмици. Биоразградимо. Може да се компостира. Безвредно. Лепилото SILVA се отстранява без остатък.

Начин на употреба: Отлепете предпазното фолио и залепете прозрачната лента върху прозорец или закрепете в градината.

Произведено в Германия

 

 

53-9010-00 Adios forte

 

ADIOS®FORTE – Шампоан за домашни любимци 250 мл

100% натурални съставки, сертифицирани от ECO-CERT.

ADIOS® FORTE е създаден от семейството Szczesny, собствениците на фирма ARIES. Това е станало по време, когато домът им е бил нападнат от бълхи и други неканени гости. Станало е по време на игра с животните, които семейството обича много. Така е създаден ADIOS® FORTE, със сертифицирани био съставки, напълно безвреден за животните, хората и природата.

Концентрираният шампоан Adios Forte на базата на сапун от слънчогледово масло и екстракт от пиретрум държи бълхите и други неприятели далеч от кучето или котката ви. След измиване козината става мека и блестяща, а ръцете на стопанина подхранени.

Начин на употреба: Разтворете 20 мл от концентрата в 0,5 л. вода (разтваря се веднага дори и в студена вода). Облейте намокреното вече животно, оставете да подейства за кратко и изплакнете. Използвайте до 4 пъти седмично.

Активна съставка: Екстракт от пиретрум (50%) 0.5 г / 100 грама. Допълнително вещество: концентрат на базата на сапун от слънчогледово масло.

 

Подходящо за:кучета, котки, коне, зайци
Съвет: Да се пази далече от достъп на деца.

Използвайте биоцидите умерено. Винаги четете етикета и информацията за продукта преди употреба.

Сертификат от: Eco control
Произведено в Германия

Изработен от Тео Медиа