Био магазин "Хармония" гр. Добрич предлага на вашето внимание богат асортимент от био продукти.

Само те! – шампоани против пърхот отличени с най-високата оценка „Sehr good”

Двата шампоана против пърхот на LOGONA с хвойна и на SANTE „Силата на лавата” получиха най-високата оценка „Sehr good” на списанието Oekotest. „Много добър”! Единствени от всички изследвани 24 шампоана!

През октомври престижното списание OEKOTEST от Германия изследва 24 шампоана против пърхот за наличието на опасни съставки като формалдехид, пиритион цинк (zinc pyrithione), селенов дисулфид (Selendisulfid) и/или климбазол (Climbazol); халоген органични съставки; наличие на повече от 10 мг/кг полициклични мускусни съединения (те са част от синтетичните аромати); парабени; полиетелен гликол (PEG) и неговите деривати, натриев лаурил сулфат (известен като SLS).

Пърхотът е бял при сух скалп на главата. При други може да е в жълтеникав оттенък, а косата след измиване да е с мазен блясък. Какво помага при пърхот?

Конвенционалните марки предлагат цял набор от химическа лаборатории. Салициловата киселина трябва да реши проблема с пърхота, химикали като цинк пиритион, климбазол, селенов дисулфид и пироктоноламин трябва да държат в шах гъбичките, които предизвикват омазняване. В лабораториите цинковият пиритион показва добри резултати. Но на практика след измиване в банята със шампоан, който съдържа това съединение, пърхотът се увеличава.

Изследваните 24 шампоана са на известни марки като Head & Shoulders, Pantene Pro-V, Garnier Fructis, Elvital, René Furterer, Phyto съдържат повечето от тези опасни съединения. По последните указания на Европейската комисия климбазолът трябва да бъде изключен от състава на лосионите за тяло. Той все още не е забранен за шампоани, тъй като главата е с по-малка повърхност от тялото?!

И двата шампоана са с два био сертификата – Natrue natrue и BDIHbdih.
Изберете сами!

okotest_logona_2012

okotest_sante_2012

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Армина
Автор:  Светла Николова

Изработен от Тео Медиа