Био магазин "Хармония" гр. Добрич предлага на вашето внимание богат асортимент от био продукти.

Био продукти без Лактоза

100% биологични продукти, без употреба на ГМО

Всички продукти на Provamel са сертифицирани “Биологични”, следвайки европейските изисквания за органичните храни. В Provamel се прилагат най-високите стандарти за чистота, качество, вкус и сигурност. Тъй като “Биологични” означава липса на ГМО, соевите продукти на Promavel се произвеждат в отсъствие на генно модифицирани суровини. Целият производствен процес се контролира от независими сертифициращи органи, гарантиращи достоверността на биологичното производство.

Promavel подкрепя и различни световни проекти за защита на околната среда, за намаляване на  вредните емисии и други.

Продуктите на Promavel, произведени изцяло на растителна основа, се вписват изцяло в здравословния начин на живот. Те са добър източник на протеини с висока биологична стойност, растителни фибри, витамини, съдържат основните Омега-3 и -6 мастни киселини. Противно на други процеси, при които се използват химично изолирани протеини, при продуктите на Promavel са запазени всички ценни качества на цялото соево зърно, поради което те са подходящи за:

  • Здравословно балансирано и разнообразно хранене
  • Вегетарианско / веганско хранене
  • Диета без лактоза, особено в случаите на “непоносимост на лактоза”; лактозата е захарта, естествено съдържаща се в млякото на бозайниците. Тя се разгражда от ензима “лактаза”. Когато количеството на този ензим е недостатъчно се появява непоносимост към лактозата, причиняваща появата на газове, колики, метеоризъм и диария.
  • Диета без млечен протеин: Определен вид алергия към протеина на кравето мляко (най-често при децата) налага прилагането на безмлечна диета. Продуктите на Promavel са подходящи за подобен тип хранене, тъй като всички те са с растителен произход.
  • Диета, понижаваща холестерола – Холестеролът е мастна субстанция, необходима за жизнените функции на организма. От изключителна важност за здравето обаче, е съотношението между “добрия” (HDL) и “лошия”(LDL) холестерол в кръвта. Консумирайки храни съдържащи ненаситени мастни киселини, ние можем да допринесем за поддържането на това съотношение в ползва на здравето си. Известно е, че соевия протеин (съдържащ се и в Био продуктите на Promavel) активно понижава нивата на лошия холестерол (Joint Health Claimws iniativite 2002).

Био соевите млека Promavel са чудесен заместител на кравето мляко и имат наситен приятен вкус (натурално, с калции, с вкус на ванилия или шоколад). Препоръчително е да се консумират охладени. Могат да се използват и като здравословна закуска с мюсли, трици, плодове, както и за приготвянето на различни ястия, супи, сосове, шейкове и други. Био соевите десерти Promavel (ванилия или шоколад) могат да се използват както в натуралния им види, така и включени и в разнообразни кремове, заливки за сладкиши, сладоледи и др., котио фантазията може да роди.

Изработен от Тео Медиа