Био магазин "Хармония" гр. Добрич предлага на вашето внимание богат асортимент от био продукти.
Flоradix Билкова кръв – Билково – плодов еликсир с желязо.

Flоradix Билкова кръв – Билково – плодов еликсир с желязо.

  Уморени ли сте? Повечето хора биха отговори...

Виж още
БИО СЛЪНЦЕЗАЩИТА

БИО СЛЪНЦЕЗАЩИТА

Лятото е в разгара си и отново на дневен ред е въп...

Виж още
КОЯ КОЗМЕТИКА Е БИО?

КОЯ КОЗМЕТИКА Е БИО?

  Колко природа всъщност се крие вътре, когат...

Виж още
Нови продукти на Aries

Нови продукти на Aries

Комари Стоп – масло против комари 100% натур...

Виж още

Хималайска сол – трапезна

Хималайската сол се определя като най-високо качествената трапезна сол в света. Образувала се е от праисторическо море в района на Хималаите преди повече 500 млн. години. Тя е 100% натурална. Добива се ръчно, селектира се на ръка, измива се и се изсушава на слънце. Чиста е от съвременното замърсяване на моретата и океаните, не се преработва и не се йодира. Съдържа над 97% NaCl, както и усвоими от клетките минерали и жизненоважни елементи като Натрий, Калий, Калций, Желязо, Магнезий и др., които са необходими за клетъчния метаболизъм.

Препоръчителен дневен прием: 2 – 7 гр в зависимост от индивидуалния начин на хранене и прием на вода.

Нарушената цялост в трапезната сол води до нарушаване на цялостния баланс в човешкия организъм.

Виж още полезна информация за приложенията на Хималайската сол от тук

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ NaCl И ХИМАЛАЙСКАТА СОЛ

Натуралната сол бива морска, каменна или кристална. Тя се добива от солните мини или се извлича от моретата и океаните. Натуралната сол, такава каквато я срещаме в природата, се състои основно от NaCl (натриев хлорид) в съчетание с широк набор от микроелементи и минерали. Докато трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните й компоненти, заедно с евенуалните замърсявания. Нейната цялостна структура е нарушена, а съставът й е сведен само до натрий и хлор. Поради тази причина е по-коректно тя да се нарича не сол, а натриев хлорид.
На микроскопски снимки се вижда, разликата в структурата на трапезната, морската и Хималайската сол.Микроскопската снимка на Хималайската сол показва как микроелементите в състава й са хармонично интегрирани в кристаланата решетка на солта, докато от снимката на трапезната сол се вижда, че молекулите на натриевия хлорид са групирани в отделни монокристални структури, които не са обединни в единна цялост. При морската сол се наблюдават характеристиките и на Хималайската, и на трапезната сол. Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана.
 
Изработен от Тео Медиа